Κυριακή 12 Ιουνίου 2016

Το τελευταίο φύλλο της εφημερίδας μας,....


Ακολουθεί άρθρο μέσα από την εφημερίδα μας από την μαθήτρια Ε.Κ.

ΤεταρΤομάνια  "Η δουλειά μας έφτασε στο τέλος της..."

Πώς άρχισε η εφημερίδα, η εμπειρία και η συναισθηματική μας επιβράβευση;
Εμείς τα παιδιά της ΣΤ΄τάξης του 4ου Δημοτικού Σχολείου Γρεβενών εργαστήκαμε δημιουργικά από τον Οκτώβριο, όταν η κυρία της Πληροφορικής, μας  πρότεινε να συνεχίσουμε την εφημερίδα μας «Τεταρτομάνια», μια προσπάθεια που είχε ξεκινήσει από πρόπερσι. Αφού συμφωνήσαμε με μεγάλη χαρά τότε όλοι μαζί συζητήσαμε για τις βασικές στήλες της εφημερίδας. Όμως, επειδή η επικοινωνία μας θα δυσκόλευε στις διακοπές, δημιουργήσαμε έναν δικό μας μυστικό διαδικτυακό χώρο (wikispace) 
όπου ο καθένας μας με το δικό του ψευδώνυμο και κωδικό μπορούσε να μπει από οποιαδήποτε ηλεκτρονική συσκευή (υπολογιστή, tablet ή κινητό) και να γράφει τα δικά του άρθρα ή να σχολιάζει τα άρθρα των άλλων.
Έτσι ενθουσιασμένοι αρχίσαμε να «χτίζουμε» πολύ γρήγορα την εφημερίδα μας που το κάθε τεύχος περιείχε 8 σελίδες «γεμάτες» με τις δικές μας ψηφιακές υπογραφές. Προσπαθούσαμε καθένας μας ξεχωριστά και όλοι μαζί για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Αυτό ήταν πραγματικά συναρπαστικό.
 Όταν δουλεύεις για κάτι που ξέρεις ότι θα σε κάνει χαρούμενο ή βοηθάς με τους καρπούς αυτής της προσπάθειας κάποιον που το έχει πραγματικά ανάγκη, καθώς μέρος των εσόδων από την πώληση της εφημερίδας θα δοθούν σε φιλανθρωπικό σκοπό, νιώθεις πραγματικά ολοκληρώμενος.
Τα συναισθήματα που νιώθω είναι και χαράς και λύπης. Χαρά, γιατί η προσπάθεια που κάναμε όλους αυτούς τους μήνες φαινόταν αποτυπωμένη σε ένα κομμάτι χαρτί, τη δική μας εφημερίδα! Νιώθω όμως και λύπη γιατί όλο αυτό σε λίγες μέρες θα τελειώσει και θα δώσουμε τη σκυτάλη στους επόμενους!

Εγώ με την σειρά μου θα συμπληρώσω πως οι μαθητές μου μέσα από αυτή την δραστηριότητα που είχε πολλά επίπεδα και στάδια, έγιναν μικροί δημοσιογράφοι, δημιούργησαν με την αστείρευτη φαντασία τους και τελικά κατάφεραν μεταξύ άλλων να γίνουν πιο "πλούσιοι" στην γλώσσα, στην συνεργασία και στην ομαδικότητα.
Σας ευχαριστώ πολύ!
Κ Σ
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου