Κυριακή 6 Απριλίου 2014

Λίγα λόγια...για την ιστορία!


"Πριν βιαστείτε να αγοράσετε την εφημερίδα μας...ή αν ήδη την έχετε αγοράσει, να σας πούμε λίγα λόγια για το πως υλοποιήθηκε αυτή η ιδέα.

Μη νομίζετε πως είναι εύκολη δουλειά όλο αυτό!

Περάσαμε από πολλά κύματα...τρόπος του λέγειν!...

Εν ολίγοις....

...αφού γεννήθηκε η ιδέα, έπρεπε να οργανωθεί ομάδα παιδιών που θα αναλάμβανε ο κάθε ένας από ένα συγκεκριμένο θέμα για να ασχοληθεί. Αυτό έγινε με την βοήθεια την κ. Κατερίνας Ν., δασκάλας στο σχολείο μας.
Στην συνέχεια έπρεπε να βρούμε τον τρόπο που θα γράφουν τα παιδιά και μετά τον τρόπο να το αξιολογούμε,...εκεί έβαλα κι εγώ το χεράκι μου. Έφτιαξα ένα blog που είναι μόνο για παιδιά, και με τα συνθηματικά και τους κωδικούς που όρισα σε κάθε παιδί, μπορούσε ο κάθε μαθητής,  οποτεδήποτε να "μπαίνει", ακόμη και από το σπίτι του και να συμπληρώνει τα άρθρα  που ήθελε. Αυτό μας έδωσε την δυνατότητα να μπορούμε να αξιολογούμε ανά πάσα στιγμή την δουλειά των μαθητών, από την πλευρά μας. Τα ίδια τα παιδιά  μπορούσαν να βλέπουν και να σχολιάζουν τα άρθρα των συμμαθητών τους. Έτσι έγινε μια ομαδική δουλειά από όλους όπου ανταλλάσαμε απόψεις και ιδέες μεταξύ μας.

Επιπλέον αυτός ήταν και ο "μυστικός" μας χώρος που μόνο εμείς είχαμε πρόσβαση!...

Τα παιδιά νομίζω το διασκέδασαν πολύ,...ενθουσιάστηκαν,..αναζήτησαν στο διαδίκτυο αλλά και στην βιβλιοθήκη του σπιτιού τους,..έψαξαν και έμαθαν πως να χειρίζονται καταρχήν την γλώσσα, το λόγο και να δομούν την σκέψη τους ώστε να την αποτυπώσουν σε ένα άρθρο.
Στόχος μου ως Πληροφορικός, ήταν μέσα από αυτό να μάθουν τα παιδιά πως να χειρίζονται όλα τα σύγχρονα τεχνολογικά μέσα που διαθέτουν (αναζήτηση στο διαδίκτυο, αξιολόγηση αξιόπιστων και μη πληροφοριών, να αλληλεπιδρούν σε ένα διαδικτυακό "χώρο" όπως ένα ιστολόγιο με δικές τους παρεμβάσεις σχολιάζοντας ο ένας το άρθρο του άλλου-, να γράφουν και να εισάγουν εικόνες σε ένα κείμενο...κ.α. ) ώστε αυτό που σκέφτονται να του αποδόσουν  υλική υπόσταση...την εφημερίδα που τελικά δημιούργησαν!

Νομίζω πως οι μικροί μας δημοσιογράφοι τα κατάφεραν με το παραπάνω!!

Ευχαριστώ από καρδιάς όλα τα παιδιά της ΣΤ τάξης για τον ενδιαφέρον που έδειξαν και κυρίως γιατί μας δίνουν συνεχώς το κίνητρο να προσπαθούμε ακόμη περισσότερο για το καλύτερο!
Επίσης ευχαριστώ την κ. Κατερίνα Ν. γαι την πολύτιμη συνεργασία που είχαμε.

Εύχομαι με το ίδιο ενδιαφέρον να συνεχίσουμε...!"

 Σ. K.